God Jul och Gott Nytt År!

Hej alla vänner!
Jag kikar in en liten kortis bara och skickar en stor och varm hälsning till er alla! :)
Jag hoppas att ni haft en helt underbar och mycket mysig helg! :)
Nu ska jag iväg till Västerås med BB och några vänner och shoppa lite! ;)
Har redan lyckats göra ett riktigt kap när vi var där på juldagen! Men de får ni veta mer om nästa gång då jag har lite mer tid att skriva! ;)
MASSA KRAMAR!!!! :):)

Blir en kortis!

Tyvärr blir det vara ett litet kort inlägg idag!
Och tyvärr så ser det ut att bli så ett tag framöver, sorry, men de e så himla mycket att stå i nu innan vi åker hem till Köping över jul och nyår! :)
Idag har jag varit på gymmet och kört dubbelpass, Indoor och Core, åt en snabb lunch på Subway, mumsigt, och sen en kort stund i solariet, hoppas att inte vara den blekaste över jul och nyår! ;)
Sen har jag varit hemma och fixat med julklappar, middag och förberedelser inför resan på torsdag morgon! :)
Nej nu ska jag fixa några små grejer innan jag ska slänga mig i sängen och hoppas på några timmars god natts sömn innan morron prommisen i morron! ;)
Bye bye och Natti i natt!!!! :)
Gammal bild men ändå! ;)

Fjärde advent! :)

Haft en mysig dag med min BB! :)
Varit på stan och köpt de sista julklapparna, ätit pizzabuffé till lunch, städat lägenheten inför jul helgen och sist men inte minst, varit och fikat hos våra kära vänner Mia och Micke!
Hade riktigt mysigt och jag tror att lilla Ollie var glad för sin lilla julklapp oxå! ;)
Här kommer några fina vinter bilder från vår snöiga stad! :)

PS. Jag är mycket nöjd över att vi äntligen fått tillbax vattnet här i Kalmar oxå!
Det var jobbigt att inte kunna duscha, tvätta sig eller kunna gå på toan utan att fylla på den med smält snö! :S

Mysig gårdag!

Jag de va en riktigt mysig kväll igår med en massa julpyssel hos Fia med mina tjejer! :)
Här kommer en del av bilderna från gårdagens skoj! :)
Ni kanske känner igen den ena tjejen på bilden ovan (alltså inte jag utan) Petra, min fina vän och bloggare! :)

Rygg, sol och pyssel!

Igår kväll var en lite halv tråkigt!
De va ju sista träffen med mitt härliga PN gäng! :(
Men vi skrattade in i det sista och tränade som sjutton, allihop! :)
Jag körde dubbla pass igår, 60 min Pump innan träffen och sen 30 min Indoor efter! Känns idag kan jag lova! :S
Idag ska jag strax ta mig ut i snön och åka bussen ner till gymmet för att få min rygg knäckt av min underbara Naprapat Fredrik! Känns välbehövligt, speciellt nu innan jul så man e, fit for fight! ;)
Sen går jag förbi soliaret och försöker få lite, mindre vit, färg på kroppen!
Och ikväll ska jag och BB fira in helgen med lite pizza hade vi tänkt! ;)
Och sen bär det av till Fia för lite julpyssel med tjejerna! :) Bilder kommer nog imorron! ;)
Nej nu e de nog dags att göra något åt detta ruffs som jag tror är mitt hår och bege sig iväg! :)
Gårdagens middag blev "Fläsk med potatis och löksås"! Gud va länge sen de va men åt det, och SÅ himla gott! :)

Blandad dag!

Hade en mycket trevlig kväll med mina fina tjejer, Mia och Tilda igår!
Tilda och hennes Christian bjödhemmagjorda små pizzor, mums!
Och till efterrätt glögg och julgodis! :)
Det är deras kisse Ludvig på bilden nedan, sssååå söt! :)
Nu e de strax dags för mig att hoppa in i duschen för att sedan bege mig ner till AMF för att försöka meddela dom om mina planer på att studera till våren! Vi får väl se hur bra de går, har inte så ljusa förhoppningar! :(
Men ikväll är det den sista PN träffen, vilket både e roligt och ganska tråkigt!
Skönt för att man inte har några åtaganden varje vecka, som som man haft hela hösten!
Men samtidigt så e de väldigt tråkigt att inte träffa det härliga gänget varje vecka, gillar verkligen min lilla grupp! :)
Nej nu e de väl bara att ta tjuren vid hornen och vara redo att stångas med myndigheten! :(

Gårdagens middag!

Det ser inte så mycket ut för världen men man blev mätt och det var ganska gott oxå! ;)
Och den e ju så enkel att slänga ihop! :)

Köttfärsröra med bönor

 

Tillagningstid: ca 15 min                                                               Antal portioner: 4

Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4 +

 

 

Detta behövs:

·         1 gul lök

·         2 vitlöksklyftor

·         1 msk olja

·         500 g nötfärs

·         1 tsk salt

·         1 krm peppar

·         500 g krossade tomater med chilismak

·         150 g haricots verts

·         2 burkar bönor, t ex vita bönor eller kidney

·         Persilja

 

·         Bröd (tillbehör)

 

 

Gör så här:

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en stor kastrull. Tillsätt köttfärsen och låt den steka under omrörning tills den fått färg. Krydda med alt och peppar. Tillsätt de krossade tomaterna och låt koka under lock ca 5 min. Tillsätt haricots verts och fortsätt koka i ca 5 min. Spola av bönorna i kallt vatten och låt de rinna av. Vänd ner dem i kastrullen och låt allt bli varmt. Strö över persilja efter smak och servera med bröd.


Kan man få för mycket? ;)

Tyvärr blev det inte några kort från gårdagskvällen lucia, ljuset och plasterna var för dåliga så de gick inte att se vad bilderna föreställde! :(
Men gud va mysigt det var! :)
Jag och mina vänner Carolina och Ina var i Domkyrkan i Kalmar och tittade på när de ett gäng med små barn som sjöng så vackert! :)
De e så kul när de e små barn, de blir lite som de blir, med de e så vackert och man gick verkligen därifrån med en ordentlig julstämning i sinnet och ett leende på läpparna! :)
Nu ska jag snart iväg till gymmet, idag blir det BodyPump! :) Och sen lunchmys med CarolinaHamnkrogen! :)
Man kan aldrig få för mycket jul godis! :) Eller vad säger ni? ;)
Ännu nått som var med på "Första AdventsMyset"! :)


Mjölkchokladtryfflar med kardemumma

 

Tillagningstid: ca 15 min (plus kylning)                                         Antal portioner: 20 bitar

Antal kalorier: ? kcal/portion                                                         Betyg: 4 +

 

 

Detta behövs:

  • 300 g mjölkchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 msk honung

 

  • Kakao (att rulla i)

 

 

Gör så här:

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå i ca 5 min. Skär smöret i bitar. Tillsätt smöret, kardemumman och honung i chokladgrädden. Mixa till en slät kräm med en stavmixer eller i en matberedare. Låt stå i kylen i minst 6 h. Forma till små bollar och rulla i kakaon. Förvaras svalt och torrt.

 


Lucia!

Ja för er som inte läst det tidigare så ÄLSKAR jag december!
Vilket som troligtvis har något med att göra att jag fyller år den 4 december vilket har gjort denna månaden speciell för mig enda sedan jag var barn! :)
De e så mysigt med Lucia tycker jag!
Har tittat på luciatåget på TV nu på morronen, har man inga barn så får man nöja sig med det!
Men ikväll blir det Domkyrkan med min vänner Carolina och Ina, och förhoppningavis en massa mysig Lucia stämning! :)
Hoppas på att kunna visa några bilder från kvällen, senare!
Nu bjuder jag på några bilder från min Födelsedag i Globen! :)
En underbar kväll! Tack till alla i min underbara familj som gjorde denna kvällen oförglömlig! :)

Godare bullar finns inte!!

Den här Tredje Advent morron började jag med en macka av det underbara brödet som vi köpte på julmarknaden igår med ett par korvskivor av den mycket goda korven som vi oxå köpte igår! :) Kan de bli bättre för en mackoman/korvoman som mig! ;) Tror inte det! :)
De här bullarna e nått av de smaskigaste som finns! :)
Jag och BB åt varsin uppvärmd i mikron med ett stort glas mjölk igår kväll innan vi gick och la oss! :)
Även dessa gjordes till mitt "Första Adventsmys"! :)
Min underbara farmor gjorde alltid sådana här när jag var liten och nu har jag hittar ett recept som smakar nästan exakt som hennes, tack Viktoria! :)

Saffransbullar med mandelmassa

 

Tillagningstid: ca 110 min                                                             Antal portioner: Ca 25 st

Antal kalorier: ? kcal/portion                                                         Betyg: 5 +

 

 

Detta behövs:

Deg:

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1,5 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 påsar saffran (1 gram)
  • Ca 15 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 250 g rumstempererat smör
  • 1 dl socker
  • 150 g mandelmassa
  • 1 msk vaniljsocker

 

  • 1 ägg (till pensling)
  • Pärlsocker (att strö på)
  • Bullformar

 

 

Gör så här:

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader och rör ner saffran. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt jästa i 40 min under bakduk. Rör ihop ingredienserna till fyllningen med en elvisp till en slät smet. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25x45 cm. Bred ut halva fyllningen över varje kaka. Rulla ihop från lågsidan. Skär varje rulle i bitar, gärna ganska tjocka bitar för stora maffiga bullar. Lägg varje bulle i en bullform på en ugnsplåt. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över riktigt med pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen, 250 grader, ca 5-10 min. Låt svalan under bakduk.

 


Julmarknad!

Japp, äntligen så fick jag åka iväg på julmarkand! :)
Första gången på två 6 år tror ja! :(
Men idag begav jag och BB oss iväg till Ekerum på Öland, de skulle ha glasblåsare från Kosta där så de tycker jag skulle bli lite extra kul! :)
Fick tyvärr inte få nått kort på glasblåsaren, men så här så en del av marknaden ut! :)
Vi köpte marmelad (vilket BB älskar), korv (vilket jag älskar) och bröd (vilket vi båda älskar)! :)
Lagom mycket, och bra saker, de e ju inte så fruktansvärt billigt direkt! ;)
Sen såg vi denna fina skylt, och då började de kurra lite extra i magen! ;)
Så vi gick in och jag åt årets första skink macka! :) MUMS!! :)
Nu sitter vi hemma, har precis ätit detta goda, och ska nu ta en Ängö Öl, ett öl från vårat eget lilla bryggeri här i Kalmar! :)
Chililax med potatismos och ärtor med scharlottenlök! :)

Underbar dag!

Ja de här har faktiskt varit en helt underbar dag! :)
Bästa på länge! ;)
Jag har kommit in på den kursen som jag ville, så nu e de ÄNTLIGEN slut på arbeteslösheten!!!!! :) :)
Nej nu ska det firas med en öl och kolla på Idol finalen me BB!!! :)
Vilken hejar du på?? Jag hejar på Jay!! :)

Pepparkakansdag!

Tack så jättemycket alla mina kära vänner för alla "Krya på dig" kommentarer! :)
Idag mår jag faktiskt lite bättre, har till och med varit ute och tagit en mini promenad, bara runt kvarteret men ändå har jag varit utanför lägenheten! :)
Men jag får hoppar över träningen och vilar upp mig denna veckan, vilket jag inte gillar, men de e bara att hoppas på att kunna köra hårt nästa vecka igen! :)
Ikväll så har vi tagit det lungt, tittat på TV och slappat, mackor och te fick middagen bestå av, igen tyvärr! :(
Nu när man ligger hemma sjuk så blir ju inte kosten så himla bra direkt, man e inte sugen på nått, inget smakar ju gott. Så här har de blivit en massa te med mängder av honung, mjuka mackor med honung, apelsinjuice m.m. Bara sånt som man får ner och som ger iaf lite näring! :( Men men, nya tag imorron, då e de slut med skit mat! ;)
Ni har väl inte missat att det är pepparkakansdag! :)




Detta firar VI så här! ;)

Kort men gott! ;)

Ja detta blir ett kort inlägg!
Just nu ligger jag hemma i feber, sovit från och till hela dagen! :(
Sitter nu hemma å zappar lite på TVn, BB e iväg på julbord med jobbet, men nu ska jag snart bädda ner mig igen, e HELT SLUT! :(
Men först ville ja bara dela med mig av det här mycket smaskiga receptet som var vår middag igår! :)
Kanske låter lite konstigt men jag lovar att ni kommer att älska det, om ni gillar thai eller kina mat e detta verkligen något för er! :)


Teriyakilax

 

Tillagningstid: ca 15 min (plus 15 min marinad)                           Antal portioner: 4

Antal kalorier: 435 kcal/portion                                                     Betyg: 5 +

 

 

Detta behövs:

·         4 lax filéer

·         1,5 dl teriyakimarinad

·         400 g frysta wokgrönsaker

·         1 dl soja

·         1 tsk wasabi

·         1 tsk sesamfrön

 

·         4 port råris (tillbehör)

 

 

Gör så här:

Lägg lax filéerna i teriyakimarinaden i en plastpåse i ca 15 min. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Tag upp laxen och stek ca 2-3 min på varje sida. Woka undertiden grönsakerna på hög värme i lite olja. Blanda ut sojan med wasabi och smaka av att den blir lagom stark. Strö sesamfrön över den stekta laxen. Servera med råris, wokgrönsaker och wasabisoja.

 


Ont i halsen! :(

Ne ja vill verkligen inte bli sjuk IGEN! :(
Men tyvärr så börjar jag känna att det börjat klia och svida i halsen! :(
Nu blir de väl en träningsfri period igen, VILL INTE!!! :(
Nu har jag nyss kommit hem från min kvälls prommis, vilket e något som jag börjat med denna veckan = att idag var dag 2, men iaf! ;) Har även tagit en morron prommis, varit på lunch Pump och nyss avslutade jag å BB vår middag, som idag blev "Teriyakilax", recept kommer senare! :)
Nu blir de lite TV tittande och ett glas av min nya glögg, som jag faktiskt vann i julklapps leken på mitt "Första AdventMys"! :) Vilket e perfekt för mig eftersom jag ÄLSKAR glögg! :D Måste alltid bestämma mig för att inte få börja dricka glögg innan första advent för annars skulle jag nog dricka tills det rann glögg ur öronen på mig innan jul! :S
Och nu har jag fått en smak som jag faktiskt aldrig testat tidigare, Chili/Choklad, har höga förväntningar! :)


Meddelar vad betyget på denna blev imorron! :)

Ännu mer jul gottis!

Även detta gottis gjordes till mitt "Första AdventMys"! :)

Snabbt och enkelt och gott! :)


Skumtomtefudge

 

Tillagningstid: ca 20 min                                                               Antal portioner: ? kulor

Antal kalorier: ? kcal/portion                                                         Betyg: 4 +

 

 

Detta behövs:

  • 12 st skumtomtar
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 150 g vit choklad

 

 

Gör så här:

Blanda i kastrull och smält ihop alla ingredienser (utom chokladen) på svag värme. När alltihop är en slät smet, låt småkoka under omrörning i ca 10 min. Blanda i chokladen och rör runt tills massan blivit blank. Ta av kastrullen från spisen och fortsätt röra tills massan blivit ljusare och svalnat lite. Häll upp smeten i en bakplåtspappers klädd form, 15x20 cm, och låt stelna i kylen över natten. Skär sedan i så stora bitar som du vill ha.

 


En ny favorit!

Asså ja skojar inte! Detta e min nya favorit i juletid! = Ett MÅSTE!!! :)
Jag har hört att några av mina vänner från "Första AdventsMyset" gärna vill ha det här receptet, så äntligen kommer det! ;)
Testa gärna och hör av er om jag har rätt eller fel! ;)
Snabb, snuskigt god och den går inte att misslyckas med! :) Vad mer kan man önska? ;)
Detta var nog den mest uppskattade rätten vid mitt "Första AdventsMys"! :)

Saffranskladdkaka med vitchoklad

 

Tillagningstid: ca 40 min                                                               Antal portioner: 6-8

Antal kalorier: ? kcal/portion                                                         Betyg: 5 +

 

 

Detta behövs:

·         2,5 dl socker

·         1 dl riven mandelmassa

·         2 dl vetemjöl

·         3 ägg

·         5 msk vaniljsocker

·         ¼ tsk salt

·         125 g smör

·         100 g vitchoklad

·         1 påsen saffran (0,5 gram)

 

·         Vipsgrädde (tillbehör)

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, socker, salt och mandelmassa i en bunke. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffran. Tillsätt smörblandningen i bunken och rör med en elvisp. Tillsätt äggen sist och rör till en slät smet. Häll smeten i en smord springform. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min, om kakan blir för brun så täck formen med aluminiumfolie. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar. Servera kakan kall med vispad grädde.

 


Kanon helg!

Ja de här har varit en riktig kanon helg! :)
Sitter hemma nu och vilar upp mig efter en lång men rolig helg! :)
Bättre födelsedag i lördags kan man nog inte ha haft! :D
Vi blev ca 1 h och 10 min försenade på tåget upp till Sthlm! :( Men bara 20 min försenade hem! ;)
Det har blivit många timmar sittade på tågen och det kändes i ryggen när vi kom hem igår kväll! Så vi slängde oss direkt i soffan efter att ha köpt med lite kina mat hem igår kväll! Mums och slocknade nästa direkt i soffan! :)
Men kunde ändå sova hela natten, och känner mig ganska utvilad nu iaf! ;)
Bilder från helgen kommer upp senare, men nu tänkte jag bjuda på några bilder på min nya frilla! ;)
Det stannade till och med en tjej på tåget som böjde sig fram och sa
"Jag måste bara säga vilken snygg frisyr du har. Jag har funderat på att göra något liknande men e för feg",
snacka om att man blir glad när man hör sånt! :)
Hoppas ni tycker gillar den! ;)






Mysfredag! :)

Japp! Vi har haft en riktig mysfredag och lite firande av min födeledag! :)
Nu e de dags att packa det sista och slänga sig i sängen, tidig morron imorron! :)
Här kommer några bilder från BB special middag! SSÅÅ gott va de! :)
Lövbiff fylld med creme bonjour vitlök och hemmagjorda klyftpotatisar och sås gjord på osten! :) MUMMA!!!!
Nu blir de dött ett tag på bloggen! Vi hörs på sön/mån! Ha en jättebra helg alla mina sötisar!! :)

Ingen rast och ingen vila!

Ja den här dagen går typ i ett hela tiden!

Nu e jag i full gång med tvättstugan och packar! Om en stund blir det bussen ner på stan, ska fixa lite små grejer inför tågresan imorron! :)

Jo jag och BB ska iväg till Sthlm imorron! :) Vi tar tåget imorron bitti från snöiga Kalmar till, jag tror, snöiga Sthlm! :) Vi ska iväg till Globen för att gå på julbord och show med min kära familj och allas resp ektive! :)
Det ska bli så himla kul att träffa familjen! :) De va länge sen nu! :( Och de ska bli så skoj att komma iväg och göra något annat! :) Och extra roligt blir det eftersom de då e min FÖDELSEDAG!!!! :)

Ikväll så ska BB bjuda på hans underbara specialare till middag! Mitt önskemål! :) Eftersom vi inte hinner fira så mycket själva imorron så får vi fira MIN dag idag istället! :)

Nej nu måste jag snabba på, för jag ska hinna dansa lite Sumba med Ina i em oxå! ;)


Bjuder på några gamla bilder på naturen här i Kalmar tills jag får nya i helgen! ;)


:) :) :)

FAN VA SNYGG JA BLEV I HÅRET!!!! :)


De tycker både jag, alla frisörerna, mina träningskompisar och BB!!!! :)

Bilder kommer upp snart, men inte innan helgen! Vill ju inte avslöja för familjen hur man ser ut innan vi ses på lördag! :) Berättar mer om det imorron! ;)

Nu sitter jag utslagen i soffan efter ett stenhårt Indoor pass! :S Nu har jag precis druckit upp mitt kvälls pulver och kikar på "Lyxfällan"! :)

Strax sängen, kommer somna som en stock! :)

Här bjuder jag på paj nr 2 som jag serverade i söndags på "Första AdventsMyset"! :) MUMS! :)



Bjudpaj med kyckling

 

Tillagningstid: ca 40 min (plus 1 h kylning)                                   Antal portioner: 4-6

Antal kalorier: ? kcal/portion                                                         Betyg: 3,5 +

 

 

Detta behövs:

Deg:

·         3 dl vetemjöl

·         1 krm salt

·         75 g margarin

·         1 ägg (¼ sparas till pensling)

·         3 msk kallt vatten

Fyllning:

·         800 g kycklingfilé

·         1 burk hela champinjoner

·         3 dl mellangrädde

·         2 msk vetemjöl

·         3 msk chilisås

·         2 msk sesamfrön

·         1 dl gräslök

·         1 ½ tsk salt

·         2 krm svartpeppar

 

 

Gör så här:

Häll mjölet, salt i en bunke och skiva ner margarinet. Arbeta ihop det till en gryning massa. Blanda i ägget och vatten. Knåda snabbt samman en smidig deg och linda in den i plastfolie. Låt ligga i kylskåpet minst 1 h. Stek eller grilla kycklingen tills den är klar. Skär kycklingen i bitar och lägg dem tillsammans med champinjonerna i en stor stekpanna. Vispa grädden till lätt skum. Strö i mjölet och smaksätt med chilisås, sesamfrön, salt och peppar. Häll såsen i pannan. Sjud alltsammans några minuter. Tillsätt gräslöken. Låt stuvningen kallna och häll den i en pajform. Kavla ut pajdegen och lägg den som ett lock ovanpå formen. Tryck till ordentligt och skär bort överflödig deg. Pensla degen med ägg och gör flera små hål med en potatissticka. Grädda ca 20-25 min i mitten av ugnen. Servera med sallad.

 


Första december! :)

Nu e de äntligen igång! Min favvo månad! :)
Och bara 3 dagar kvar till MIN DAG!! :)
Nej nu ska jag ta mig ett glas julmust och titta på julkalendern på TV! Hoppas den är bra i år! :)

Mumsig veggo paj!

Nu e ja hemma efter morron prommis, solning, mat handling och nu har jag precis plockat ut mitt "bakverk" ur ugnen! ;)

Jag ska ju bjuda min fina vän, och blivande mamma, Carolina på lite mysigt fika efter att jag fått massage av henne! :)

Hon brukar ju alltid bjuda mig å nu tycker jag att det är min tur, speciellt när hon tyvärr inte kunde komma på mitt "Första AdventsMys"! :( Men de får vi ta igen idag! :)

 

Det här var en av pajerna som jag serverade på mitt "Första AdventsMys", mycket populär! :) Testa! :)


Grekisk tomatpaj med fetaost

 

Tillagningstid: ca 45 min (plus 1 h kylning)                                   Antal portioner: 4-6

Antal kalorier: ? kcal/portion                                                         Betyg: 4,5 +

 

 

Detta behövs:

Deg:

·         3 dl vetemjöl

·         125 g rumstempererat margarin

·         3 msk kallt vatten

Fyllning:

·         2 skivade tomater

·         1 tsk salt

·         2 tsk oregano

·         200 g fetaost i tärningar

·         80 g riven ädelost

·         15 st urkärnade svarta oliver

·         1 dl hackad persilja

·         3 ägg

·         3 dl mjölk

 

 

Gör så här:

Häll mjölet i en bunke och skiva ner margarinet. Finfördela margarinet i mjölet och tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen ligga i kylskåpet i ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader, tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 min. Ta ut pajen lägg dom skivade tomaterna i botten och strö över lite salt och smulad oregano. Lägg på fetaost och strö över ädelosten. Lägg på oliverna och strö över persiljan. Värm mjölken till 37 grader och vispa samman mjölken och äggen och häll över pajen. Grädda ca 30 min i nedre delen i ugnen. Servera med sallad.

 


RSS 2.0