Godare bullar finns inte!!

Den här Tredje Advent morron började jag med en macka av det underbara brödet som vi köpte på julmarknaden igår med ett par korvskivor av den mycket goda korven som vi oxå köpte igår! :) Kan de bli bättre för en mackoman/korvoman som mig! ;) Tror inte det! :)
De här bullarna e nått av de smaskigaste som finns! :)
Jag och BB åt varsin uppvärmd i mikron med ett stort glas mjölk igår kväll innan vi gick och la oss! :)
Även dessa gjordes till mitt "Första Adventsmys"! :)
Min underbara farmor gjorde alltid sådana här när jag var liten och nu har jag hittar ett recept som smakar nästan exakt som hennes, tack Viktoria! :)

Saffransbullar med mandelmassa

 

Tillagningstid: ca 110 min                                                             Antal portioner: Ca 25 st

Antal kalorier: ? kcal/portion                                                         Betyg: 5 +

 

 

Detta behövs:

Deg:

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1,5 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 påsar saffran (1 gram)
  • Ca 15 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 250 g rumstempererat smör
  • 1 dl socker
  • 150 g mandelmassa
  • 1 msk vaniljsocker

 

  • 1 ägg (till pensling)
  • Pärlsocker (att strö på)
  • Bullformar

 

 

Gör så här:

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader och rör ner saffran. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt jästa i 40 min under bakduk. Rör ihop ingredienserna till fyllningen med en elvisp till en slät smet. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25x45 cm. Bred ut halva fyllningen över varje kaka. Rulla ihop från lågsidan. Skär varje rulle i bitar, gärna ganska tjocka bitar för stora maffiga bullar. Lägg varje bulle i en bullform på en ugnsplåt. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över riktigt med pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen, 250 grader, ca 5-10 min. Låt svalan under bakduk.

 


Kommentarer
Postat av: BENITA

sv: roligt att du gillar glasögonen! :) jag gillar dem med, hehe



ha en fin 3 advent!

Postat av: Emelie's WickedTime

sv: Tackar!:)

2010-12-12 @ 15:27:26
URL: http://wickedtime.blogg.se/
Postat av: neSRIN!

oh gottt!

2010-12-12 @ 15:40:39
URL: http://nesrins.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Mmm, vad gott! Jag älskar saffran!



Sv: Tack för de fina orden på min blogg, du inspirerar mig till att fortsätta!



Ha en skön söndag!

2010-12-12 @ 16:35:19
URL: http://karvegardkonsult.blogspot.com/
Postat av: Kimiees-Här kan du läsa om mitt skitroliga liv som tonåring i Eskilstuna.

sv; mee too ;) hur gammal är du? :D

2010-12-12 @ 17:05:31
URL: http://kimiees.blogg.se/
Postat av: diana

Visst är det kul att uppleva barndomssmaker. Dessa låter goda.

2010-12-12 @ 21:22:15
URL: http://www.metrobloggen.se/diana
Postat av: Malin

Tack! :)



Gud vad gott med bullar! Här får det nog bli ett gäng köpelussekatter i morgon. Bättre än inget ;P

2010-12-13 @ 00:55:12
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: ÅSA



hehe inte bli chockad :) Alla kan hamna på min blogg ;) Tyvärr är jag inte så aktiv längre på bloggen som jag var förut

2010-12-13 @ 08:02:02
URL: http://enjaveltill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0