Efterrätt!

Pecanpaj

 

Tillagningstid: ca 65 min (plus 1 h i kylen)                                    Antal portioner: 12 bitar

Antal kalorier: ? kcal/portion                                                         Betyg: 5 +

 

 

Detta behövs:

Deg:

·         200 g smör

·         5 dl vetemjöl

·         2 msk socker

·         1 tsk salt

·         1 ¼ dl iskallt vatten

Smeten:

·         150 g pecannötter

·         30 g smör

·         2 ägg

·         2 ½ dl mörk sirap

·         1 tsk vaniljsocker

·         ¾ dl farinsocker

·         2 msk vetemjöl

 

·         Vaniljglass (tillbehör)

 

 

Gör så här:

Börja med degen. Skär smöret i tärningar. Nyp ihop smör, mjöl, socker och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg den i plastfolie och låt vila en timme i kylen. Sätt ugnen på 150 grader. Gör smeten. Smält smöret. Vispa äggen och blanda med smör, sirap, vaniljsocker, farinsocker och vetemjöl. Tillsätt nötterna. Kavla ut degen på ett mjölat underlag och klä en pajform, ca 28 cm i diameter, med degen. Nagga med en gaffel. Häll smeten i formen och tillaga i ugnen 40 – 50 min. Servera med glass.


Kommentarer
Postat av: Suss

En liten fråga! Vad är det för pulver du äter och vart köper du det?

2010-11-08 @ 18:14:07
Postat av: LINA K - SKRIVER SKRÄCKROMAN!

Det där låter verkligen himmelskt gott!! =D

2010-11-08 @ 19:37:19
URL: http://eimk.blogg.se/
Postat av: miss P E

Smarrigt värre! Fan jag har ju aldrig tid med att laga sådar goda saker :(

2010-11-08 @ 21:24:06
URL: http://dinpetraj.blogg.se/
Postat av: Helene

TACK för den efter-rätten = ))

Alltid kul med nya recept !!

Ha en fin dag.

Kram Helene.

2010-11-09 @ 09:03:16
URL: http://helenesdagbok.blogg.se/
Postat av: LINDA

Åh, ser gott ut! Samma här, han var verkligen begåvad. Min tisdag är bra (: hur är din?

2010-11-09 @ 12:40:28
URL: http://lindahill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0