Måndags gott!
Gammaldags köttfärspaj
Tillagningstid: ca 35 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4,5 +
Detta behövs:
Pajdeg:
· 3,5 dl vetemjöl
· 125 g smör
· 3 msk vatten
Fyllning:
· 400 g nötfärs
· 140 g bacon
· 1 gul lök
· 2 röda paprikor
· 1-2 tsk salt
· 2 tsk mejram
· 2 tsk basilika
· 2 msk rödvinsvinäger
· 2 dl vatten
· 2 dl crème fraiche
· 1 ägg (pensling)
Gör så här:
Nyp ihop ingredienserna till pajdegen. Arbeta ihop degen snabbt och låt den ligga i kylskåpet ca 30 min. Under tiden förbered fyllningen. Skär bacon i strimlor. Fräs bacon och köttfärs i en stor stekpanna. Skala och finhacka löken. Tillsätt den i stekpannan. Kärna ur och skär paprikorna i tärningar. Rör ned i stekpannan tillsammans med kryddorna, vinäger och vatten. Sjud försiktigt i ca 5 min och blanda i crème fraiche. Häll köttfärsröran i en smord pajform. Kavla ut degen ca 2 mm tjock och skär ut ca 1 cm breda remsor. Lägg dem som ett galler över fyllningen samt en remsa runt om kanten. Pensla degen med ett uppvispat ägg. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 225 grader. Servera med sallad.
Tack för receptet !!
Bra med bild oxå så man ser hur god den ser ut = ))
MUMS !!
Ha en mysig tisdag.
Kram Helene.
men va snygg pajen blev, ser ut som en sån typisk amerikansk paj mums
ja det var riktigt gott!
lax är så stört gott och nyttigt!
ja det kan jag verkligen tänka mig! riktigt fin
mums :D