Middag!

Pepprig entrecote Café de Paris med sherrygrönsaker

 

Tillagningstid: ca 35 min                                                               Antal portioner: 4

Antal kalorier: ? kcal/portion                                                         Betyg: 4,5 +

 

 

Detta behövs:

·         800 g entrecote

·         1 tsk rosépeppar

·         1 tsk grönpeppar

·         1 tsk svartpeppar

·         Salt och steksnöre

Café de Paris - smör:

·         1 finhackad schalottenlök

·         2 msk vitvinsvinäger

·         100 g smör, rumstempererat

·         1 msk finhackad kapris

·         1 msk Worchestersås

·         1 msk curry

·         ½ msk paprikapulver

·         1 msk dragon

·         Salt och vitpeppar

Sherrygrönsaker:

·         3 stora potatisar

·         1 liten cantaloupemelon

·         2 msk sherryvinäger

·         4 msk olivolja

·         1 litet huvud isbergssallad

·         Salt och svartpeppar

 

 

Gör så här:

Köttet: Tag ut entrecoten i rumstemperatur i god tid före tillagningen och massera in peppar-saltblandningen på ytan av köttet. Bind köttet och stek det gyllenbrunt runt om i en stekpanna med olja. Efterstek köttet i ugn i ca 175 grader tills innertemperaturen är 56 -60 grader. Låt köttet vila i folie ca 5 min. Tag loss steksnöret och skär i portionsbitar.

Smöret: Koka schalottenlöken tillsammans med vinäger och låt kallna. Tillsätt kapris, Worchestersås, kryddor och lite salt. Blanda ner det rumstempererade smöret och vispa luftigt.

Grönsaker: Tvätta potatisen och skär i klyftor. Bryn klyftorna hastigt i olja i en het panna. Efterstek dem mjuka i ugn i 175 grader. Skala melonen och skär i klyftor. Skär även isbergssalladen i stora klyftor. Stek melon- och salladsklyftorna hastigt och försiktigt i en het oljad panna. Låt klyftorna marinera i sherryvinäger-olivoljeblandningen. Smaka av med salt och peppar.

Uppläggningen: Bygg upp portionerna genom att lägga den stekta salladen underst, sedan potatis- och melonklyftorna och överst entrecoteskivorna. Toppa med en klick Café de Paris-smör.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0