Middag!
Pepprig entrecote Café de Paris med sherrygrönsaker
Tillagningstid: ca 35 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4,5 +
Detta behövs:
· 800 g entrecote
· 1 tsk rosépeppar
· 1 tsk grönpeppar
· 1 tsk svartpeppar
· Salt och steksnöre
Café de Paris - smör:
· 1 finhackad schalottenlök
· 2 msk vitvinsvinäger
· 100 g smör, rumstempererat
· 1 msk finhackad kapris
· 1 msk Worchestersås
· 1 msk curry
· ½ msk paprikapulver
· 1 msk dragon
· Salt och vitpeppar
Sherrygrönsaker:
· 3 stora potatisar
· 1 liten cantaloupemelon
· 2 msk sherryvinäger
· 4 msk olivolja
· 1 litet huvud isbergssallad
· Salt och svartpeppar
Gör så här:
Köttet: Tag ut entrecoten i rumstemperatur i god tid före tillagningen och massera in peppar-saltblandningen på ytan av köttet. Bind köttet och stek det gyllenbrunt runt om i en stekpanna med olja. Efterstek köttet i ugn i ca 175 grader tills innertemperaturen är 56 -60 grader. Låt köttet vila i folie ca 5 min. Tag loss steksnöret och skär i portionsbitar.
Smöret: Koka schalottenlöken tillsammans med vinäger och låt kallna. Tillsätt kapris, Worchestersås, kryddor och lite salt. Blanda ner det rumstempererade smöret och vispa luftigt.
Grönsaker: Tvätta potatisen och skär i klyftor. Bryn klyftorna hastigt i olja i en het panna. Efterstek dem mjuka i ugn i 175 grader. Skala melonen och skär i klyftor. Skär även isbergssalladen i stora klyftor. Stek melon- och salladsklyftorna hastigt och försiktigt i en het oljad panna. Låt klyftorna marinera i sherryvinäger-olivoljeblandningen. Smaka av med salt och peppar.
Uppläggningen: Bygg upp portionerna genom att lägga den stekta salladen underst, sedan potatis- och melonklyftorna och överst entrecoteskivorna. Toppa med en klick Café de Paris-smör.