Tips till nyårssupén!

Detta bjöd jag och BB på förra vid förra årets nyårs middag! Det brukar vara våran uppgift att ordna med efterrätten, då vi är några par från vår hemstad som brukar fira tillsammans! Vilken jag tycker är jättekul eftersom jag älskar att hitta nya recept och testa på nya saker, av olika svårighetsgrader! Men när det är nyår så tycker ju jag att det ska vara nått speciellt, inte nått man gör varje middagsbjudning direkt! :)

Så detta är verkligen nått att testa! Ni kommer inte bli besvikna, och inte era gäster heller! ;) Till och med barnen kommer gilla detta, kan tex ta bort tranbären om man vill för dom mindre! :)


Mjölkchokladmosse med glöggkokta tranbär

 

Tillagningstid: ca 20 min (2-3 h kylning)                                       Antal portioner: 6

Antal kalorier: ? kcal/portion                                                         Betyg: 5 +

 

 

Detta behövs:

·         100 g mjölkchoklad

·         1 ½ gelatinblad

·         ¾ dl + 2 dl vispgrädde

·         2 äggulor

·         ½ dl florsocker

·         1 dl alkoholfri glögg

·         100 g torkade tranbär

·         ½ tsk Maizena

·         Ev. färsk mynta

 

 

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp ¾ dl grädde och häll den över chokladen. Låt stå ca 5 min. Rör till en slät kräm. Ta upp gelatinet ur vattnet och lägg i en liten kastrull. Smält försiktigt, tillsätt eventuellt 1 msk vatten så bränns det inte lika lätt. Låt svalna något. Blanda i gelatinet i chokladkrämen. Vispa äggulorna och florsocker fluffigt, tillsätt chokladkrämen och rör försiktigt. Vispa 2 dl grädde, inte för hårt, och blanda ner i ägg- och chokladblandningen. Fördela i 6 små glas och låt stå i kylen 2-3 timmar. Koka upp hälften av glöggen, tillsätt tranbären och låt sjuda någon minut. Blanda resten av glöggen med Maizena. Rör ner den i den varma glöggblandningen och låt kompotten få ett uppkok. Ta av från värmen och låt svalna. Toppa moussen med tranbärs kompotten. Garnera gärna med färsk mynta.

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Carro

mmm gott det lät!



sv: jaapp, det är min första och enda tatuering =) aha. vad har du för motiv påd ina? :)

2010-11-25 @ 18:56:06
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Postat av: Sabine

Ja riktigt mysiga !:)

2010-11-25 @ 18:56:31
URL: http://sabineradlund.blogg.se/
Postat av: miss P E

Vad du är matpysslig av dig gums ;)

2010-11-25 @ 21:01:31
URL: http://dinpetraj.blogg.se/
Postat av: tess

det lät lite konstigt, men det kanske är gott ;)

2010-11-25 @ 23:19:32
URL: http://latess.blogg.se/
Postat av: Helene

Tack för alla tips och recept !!

Alltid roligt att prova nytt.

Ha en mysig helg.

Kram Helene.

2010-11-26 @ 09:38:11
URL: http://helenesdagbok.blogg.se/
Postat av: cecce

Mmmm...låter jättegott!



SV: jo...NU har snön kommit ända ner till skåne!:-)

Hoppas du får en riktigt skön fredag!

Kramar

2010-11-26 @ 11:12:50
URL: http://ceccesblogg.blogg.se/
Postat av: nesrin

gott de ser ut/låter;)

2010-11-26 @ 17:46:36
URL: http://nesrins.blogg.se/
Postat av: Emelie's WickedTime

sv: jaha christmas duel som den heter:) Kul att du nämner den, den blev nämligen en av mina favorit jullåtar förra året.

2010-11-27 @ 12:06:45
URL: http://wickedtime.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0