En riktig fullträff!
Indisk kycklingcurry
Tillagningstid: ca 25 min (1h marinad) Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 5 +
Detta behövs:
· 1 kg kycklingfiléer
· 3 dl naturell yoghurt
· 2 gula lökar
· 4 cm färsk ingefära
· 5 vitlöksklyftor
· 4 msk olivolja
· 1 msk garam masala
· 2 tsk gurkmeja
· 1,5 tsk chilipulver
· 1 msk korianderpulver
· 1 msk spiskummin
· 1 tsk kanel
· 2 dl kokosmjölk
· Salt och svartpeppar
· 4 port råris (tillbehör)
Gör så här:
Skär kycklingen i centimeter tjocka skivor och marinera dem i yoghurt i minst en timme. Skala och hacka löken. Koka riset enligt anvisningarna. Skala och riv ingefära och vitlök på den fina sidan av rivjärnet. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Stek löken tills den blir genomskinlig men inte får färg. Tillsätt vitlöken och ingefära och stek ytterligare en stund. Blanda ner alla kryddorna och vänd runt. Lägg i den marinerade kycklingen och låt bryna en stund innan du häller över kokosmjölken. Puttra ca 15 min eller tills kycklingen är genom kokt. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och gärna en sallad.
Oj,det lät ju hur gott som helst!
DET måste jag prova.
Tack för tipset!
Ha en toppen söndag!
Kram!