En riktig fullträff!

Det här bara MÅSTE ni prova! Så himla gott! Man kan tro att man åt det på restaurang! :) Hade Naan bröd till, de e de som ligger i bakgrunden på bilden! :)

Indisk kycklingcurry

 

Tillagningstid: ca 25 min (1h marinad)                                         Antal portioner: 4

Antal kalorier: ? kcal/portion                                                         Betyg: 5 +

 

 

Detta behövs:

·         1 kg kycklingfiléer

·         3 dl naturell yoghurt

·         2 gula lökar

·         4 cm färsk ingefära

·         5 vitlöksklyftor

·         4 msk olivolja

·         1 msk garam masala

·         2 tsk gurkmeja

·         1,5 tsk chilipulver

·         1 msk korianderpulver

·         1 msk spiskummin

·         1 tsk kanel

·         2 dl kokosmjölk

·         Salt och svartpeppar

 

·         4 port råris (tillbehör)

 

Gör så här:

Skär kycklingen i centimeter tjocka skivor och marinera dem i yoghurt i minst en timme. Skala och hacka löken. Koka riset enligt anvisningarna. Skala och riv ingefära och vitlök på den fina sidan av rivjärnet. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Stek löken tills den blir genomskinlig men inte får färg. Tillsätt vitlöken och ingefära och stek ytterligare en stund. Blanda ner alla kryddorna och vänd runt. Lägg i den marinerade kycklingen och låt bryna en stund innan du häller över kokosmjölken. Puttra ca 15 min eller tills kycklingen är genom kokt. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och gärna en sallad.

 

 


Kommentarer
Postat av: Camilla

Oj,det lät ju hur gott som helst!

DET måste jag prova.

Tack för tipset!

Ha en toppen söndag!

Kram!

2010-10-31 @ 07:44:52
URL: http://cammo69.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0