Torsk på ett nytt sätt! :)
Asiatisk torsk
Tillagningstid: ca 35 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: 515 kcal/portion Betyg: 4,5 +
Detta behövs:
· 500 g torskfilé
· 2 msk rapsolja
· 2 msk soja
· 1 tsk ingefära
· 2 tsk farin brun
· 1 klyfta vitlök
· 1 tsk limeskal
· 2 tsk limejuice
· 500 g broccoli
· 5 morötter
· Salt och peppar
· 4 port ris (tillbehör)
Gör så här:
Skär den något tinade fisken i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform. Blanda olja, soja, ingefära, brun farin, pressad vitlök och limeskal och häll över fisken. Stek i ugnen, 225 grader i 20 min. Pressa sedan över limejuicen. Koka riset enligt förpackningen. Dela grönsakerna i mindre delar och förväll en liten stund. Stek sedan grönsakerna i olja i en stekpanna tills de blivit lite mjuka och fått lite färg, krydda med lite salt och peppar. Servera fisken och grönsakerna med riset.
Tinade fisken...?? Jessi, du vet väl att du ska köpa färsk av mig ;)
Jag ska prova receptet, ser gott ut som vanligt!
Det låter spännande och gott :)