Nyårs efterätt 2010!

Så fruktansvärt GOTT!! :)


Lingonfromage

 

Tillagningstid: ca 20 min (samt 6 h i kylning)                                Antal bitar: 4

Antal kalorier: ? kcal/portion                                                         Betyg:  5 +

 

 

Detta behövs:

·         3 ägg

·         1 dl socker

·         2 dl rårörad lingon

·         3 dl vispgrädde

·         6 st gelatinblad

Garnering:

  • 4 msk frysta/färska lingon

 

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Mixa lingonen till en puré. Separera äggen och vispa gulorna tillsammans med sockret till en pösig kräm. Vispa äggvitorna till hårt skum. Krama ur gelatinblanden och smält dem på mycket låg värme i en kastrull. Vispa grädden till hårt skum. Rör ner den smälta gelatinen i ägg- och sockerkrämen, rör även ner lingonpuré. Blanda även ner grädden och äggvitorna. Häll fromagesmeten i portionsformar och låt stelna i kylskåp i ca 6 timmar. Garnera formarna med lingon innan servering.


Kommentarer
Postat av: Helene

Åh så gott det såg ut och lät !!

Tack för receptet.

Ha en mysig kväll.

Kram Helene.

2011-01-13 @ 21:37:38
URL: http://helenesdagbok.blogg.se/
Postat av: Helene

Åh så gott det såg ut och lät !!

Tack för receptet.

Ha en mysig kväll.

Kram Helene.

2011-01-13 @ 21:38:17
URL: http://helenesdagbok.blogg.se/
Postat av: Carro

Lät spännande med lingon i en efterrätt! Ser väldigt fint och fräscht ut med färgen den får! =)

2011-01-13 @ 23:22:14
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Postat av: mamma till William

Så gott..Hoppas att din torsdag har varit en bra dag..kram

2011-01-13 @ 23:49:21
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Alexandra

mums vad gott :)

2011-01-14 @ 08:53:22
URL: http://alexandrareichert.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Såg riktigt gott ut =)

2011-01-14 @ 14:15:39
URL: http://candygirl84.webblogg.se/
Postat av: Amanda Rieem

Va gott!

2011-01-14 @ 22:45:48
URL: http://amandarieem.com
Postat av: therese

ser gott ut! kanske borde testas :D

2011-01-18 @ 22:01:12
URL: http://thereseekegren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0