Lax med pestotäcke
I förrgårdags kväll till middag blev denna nya favvo! :)
Så mumsig och somrig!
Som sagt, kommer blir en ny favvo hemma hos oss iaf! ;)
Lax med pestotäcke
Tillagningstid: ca 30 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 5 +
Detta behövs:
- 800 g färsk laxfilé
- 25 g färsk basilika, ca 1 kruka
- 80 g pinjenötter
- 2 vitlöksklyfta
- 150 g färsk parmesanost
- 1 liten burk crème fraiche
- Salt
- Peppar
· Potatis (tillbehör)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfilén i en smord ugnsfast form med skinnsidan nedåt. Salta och peppra fisken. Låt gärna laxen stå en stund så blir den saftigare. Rosta pinjenötterna i en het panna. Mixa basilika i en matberedare tillsammans med pinjenötterna, vitlök och parmesan. Tillsätt crème fraichen och blanda till en smet. Bred pestoröran över laxen och ställ i ugnen ca 20 min. Kontrollera att laxen är färdig i mitten. Servera med pressad potatis och sallad.
det låter mumsigt =)
Det verkade gott!!
Hehe, Solen sken här med.
Jag tror inte solen sken hemma hos er mitt i natten, då när åskan kom :P hehe