Morotsbröd
På min lediga dag i förra veckan så beslutade jag mig för att göra något av att de
två jäst packeten som låg i kylen och höll på att bli gamla! ;)
Och eftersom BB alltid äter bröd till frukost så beslutade jag mig för att göra detta bröd! :)
Gott som tusan blev det! :)
Så nu e frysen full (gjorde nämligen även pitabröd,
men de receptet får ni en annan gång! ;)
Morotsbröd
Tillagningstid: ca 30 min (plus 50 min jäsning) Antal portioner: 3 st
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 5 +
Detta behövs:
· 5 dl mjölk
· 50 g jäst
· 25 g rumsvarmt smör
· 2 tsk salt
· 2 msk honung eller sirap
· 3 dl finrivna morötter
· 13-14 dl lantvetemjöl eller rågsikt
· 1 ägg
· ½ dl solroskärnor och/eller pumpafrön
· ½ msk örtsalt
Gör så här:
Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma dem till runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och/eller pumpafrön samt örtsalt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Har också tänkt att jag ska försöka baka något men blir aldrig av :P
- ja, ipad två har ju kommit då kanske ipad den gammal kommer att sjunka i pris.
åå det ser verkligen uuuurgott ut!
Mums, hembakat bröd är ju verkligen det bästa!
Åh vad gott :D
det låter mumsigt =)
Mums va gott det brödet såg ut !!
Ha en fin dag.
Kram Helene.
pratar du sådär roligt som alla från kööööäping gör?;)
ser gott ut ^^