Dagens gröna!
Nyss mumsat i mig denna goda rätt, så nu sitter jag mätt i soffan å väntar på att kaffet ska rinna ner i bryggaren. Ny smak inhandlad i dag på Gerdas, Irish Cream, hoppas den smakar lika gott som den luktar! :)
Detta recept ska ni verkligen testa om ni vill ha en variant på traditionell lasagne! MUMS!! :)
Kesolasagne med spenat
Tillagningstid: ca 40 min Antal portioner: 6
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4 +
Detta behövs:
· 1 gul lök
· 2 vitlöksklyftor
· 1 msk olja
· 2 burkar krossade tomater, á 400 g
· 600 g fryat, tinad bladspenat
· 2 tsk salt
· 2 krm svartpeppar
· 1 msk chilipulver
· 500 g keso
· 12 st lasagneplattor
· 2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i en stor kastrull tills löken blivit mjuk. Häll i de krossade tomaterna och låt koka 4-5 min. Blanda i spenaten och låt koka ytterligare 2-3 min. Krydda med salt, peppar och chilipulver. Ta kastrullen från plattan och rör ner keso. Varva tomatröran med lasagneplattorna i en smord ugnssäker form börja och avsluta med ett tunt lager röra. Toppa med osten och tillaga i ugnen ca 30 min. Servera med sallad.
Du har alltid så god mat här ;)
Vi hade kul!! Hörde om Åbergs, hade varit kul att gå dit men ingen ide när man jobba till åtta. Hopaas ni få kul ;)
KRAM
Den där ska jag sno! ;)