Mumsigt värre!!
Chokladbakelse
Tillagningstid: ca 30 min (samt en natts kylning) Antal bitar: 10
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4,5 +
Detta behövs:
· 150 g finhackade nötter (t ex cashew)
· 50 g smör
· 4 ägg
· 3 dl grädde
· 200 g philadelphiaost
· 300 g choklad, minst 70 %
· 1 msk vaniljsocker
· 4 msk socker
- Vispad grädde (tillbehör)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Klä en ugnsform, ca 23 cm i diameter, med bakplåtspapper. Finhacka nötterna, smält smöret, blanda ihop dem och fördela jämnt i botten på formen. Grädda i ugnen ca 5-10 min, tills den får en gyllenbrun färg. Smält chokladen i vattenbad. Dela äggulorna från äggvitorna och vispa vitorna till hårt skum. Vispa sedan grädden hårt i en skål för sig och vispa till sist äggulorna med osten och vaniljsocker samt socker i en tredje skål. Blanda chokladen med hälften av grädden. Vänd ner resten av grädden samt ägg- och ostblandningen och slutningen äggvitorna i blandningen. Häll chokladsmeten över nötbottnen och ställ in i kylen över natten. Servera med vispad grädde.