Fiskgryta med sting
Det här e ett recept som jag hittade i ICAs billiga veckan menyer! :)
Och det är verkligen vad det lovar!
Snabbt, enkelt och billigt!
Precis vad jag vill ha mitt i veckan när jag har skola och träning att tänka på, plus att CSN pengarna gör ju inte direkt att man kan leva i lyx! ;)
Testa gärna! Jag tror att ni kommer att bli positivt överraskade! :)
Fiskgryta med sting
Tillagningstid: ca 20 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4,5 +
Detta behövs:
· 800 g torsk eller någon annan vitfisk
· 4 port råris
· 1 stor burk majs, ca 300 g
· 1 knippe salladslök
· 1 burk crème fraiche med paprika och chili smak
· 1 dl vatten
· 1 tsk socker
· Salt och pepper
· 1 msk olja
Gör så här:
Tina fisken. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt majsen rinna av. Skölj och strimla salladslöken. Värm crème fraichen med vattnet i en kastrull. Rör ner majsen och löken och låt puttra några minuter. Smaksätt med salt. Krydda fisken med salt, peppar och lite socker. Stek den i olja i en stor stekpanna ca 5 min på varje sida. Häll såsen över fisken och låt småkoka någon minut. Servera med riset och en sallad.