Fisksoppa sweet chili
Det kanske inte låter så fruktansvärt gott eller exotiskt på något sätt!
Men ni måste bara testa den här!
Jag gjorde denna till BB på Alla Hjärtans Dag, tillsammans med nybakat bröd!
Och det blev en riktig hit! :D
Så denna har absolut blivit en ny favvo här hemma! :)
Fisksoppa sweet chili
Tillagningstid: ca 20 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: 417 kcal/portion Betyg: 5+
Detta behövs:
· 200 g finhackad purjolök
· 2 pressade vitlöksklyftor
· 300 g morötter i skivor
· 100 g fänkål i tärningar
· 2 msk olja
· 1 l vatten
· 2,5 st hönsbuljongtärningar
· 4 msk sweet chilisås
· 1 msk riven färsk ingefära
· 100 g äggnudlar
· 400 g torsk i bitar
· Bröd (tillbehör)
Gör så här:
Fräs purjolök, vitlök, morötter och fänkål i oljan i en stor kastrull. Tillsätt vatten, hönsbuljong, sweet chilisås och ingefära. Låt soppan koka i 10 min så att morötterna blir lite mjuka. Rör ner äggnudlar och låt dem koka med i 5 min. Avsluta med att röra ner fisken som ska sjuda i 3 min. Servera med bröd.
så himla gott de verkar!