Kort men gott! ;)
Teriyakilax
Tillagningstid: ca 15 min (plus 15 min marinad) Antal portioner: 4
Antal kalorier: 435 kcal/portion Betyg: 5 +
Detta behövs:
· 4 lax filéer
· 1,5 dl teriyakimarinad
· 400 g frysta wokgrönsaker
· 1 dl soja
· 1 tsk wasabi
· 1 tsk sesamfrön
· 4 port råris (tillbehör)
Gör så här:
Lägg lax filéerna i teriyakimarinaden i en plastpåse i ca 15 min. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Tag upp laxen och stek ca 2-3 min på varje sida. Woka undertiden grönsakerna på hög värme i lite olja. Blanda ut sojan med wasabi och smaka av att den blir lagom stark. Strö sesamfrön över den stekta laxen. Servera med råris, wokgrönsaker och wasabisoja.
isch då :(
Sänder över massa Krya-på-dig-kramar.
Vad trist att höra att du är dålig!
Krya på dig bums!
Har allt hemma till den spännande laxrätten,
så det blir morgondagens middag ;-)
(tipsade en vännina (utan blogg)om dina mattips när hon igår beklagade sig över dålig matfantasi, man kan lita på att ALLTID hitta något enkelt, billigt och gott på din sida)
Krya-på-dig-kramar!
P.S
Vad tror du om Jamie Oliver:s gravade lax
med bl a rödbetor och ingefära?
Såg fräscht och gott ut tycker jag!
Hejsan :) jo det går ganska så bra på jobbet, även om jag inte är så social och tycker det e bra jobbigt på det sättet men :)
åh gott det ser ut! älskar teriyakimarinad!
Allt bra ?