Måndagens middag!
Ny variant av tonfisk! :) Testa!
Stekt ris med tonfisk
Tillagningstid: ca 3o min Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 3 +
Detta behövs:
· 4 port ris
· 350 g vitkål
· 1 gul lök
· 1 vitlöksklyfta
· 1 röd paprika
· 1-2 tsk sambal oelek
· 1 tsk salt
· 2 burkar tonfisk
· 4 ägg
- Sweet chilisås (tillbehör)
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningarna förpackningen. Skär vitkålen i strimlor. Skala och finhacka löken och vitlöken. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Fräs löken och kålen ca 3 min i en stor stekpanna i olja. Tillsätt paprikan och fräs ytterligare ca 4 min. Krydda med sambal oelek och salt. Häll av tonfisk burkarna och tillsätt dem och det kokta riset i stekpannan. Vispa upp äggen och tillsätt det i stekpannan och rör runt ordentligt. Servera med sweet chilisås.

sv: jo då, Måndagen har passerat förbi utan några anmärkningar. Helt vanlig dag helt enkel. Din då??
Tack! Den är från Gina tricot ;)