Gårdagens mumsiga middag!

Jag lovar att detta kassler receptet kommer ni att älska! Även om ni kanske inte är super förtjusta i spenat så kommer ni att gilla det här!! :) Prova vet ja! ;)

 

 

Spenat- och kasslergratäng

 

Tillagningstid: ca 35 min                                                               Antal portioner: 4

Antal kalorier: ? kcal/portion                                                         Betyg: 4 +

 

 

Detta behövs:

·         400 g fryst bladspenat

·         Salt och svartpeppar

·         250 g champinjoner

·         2 vitlöksklyftor

·         500 g kassler

·         1 dl ajvar relish

·         200 g philadelphiaost

·         3 msk mjölk

·         2 dl riven ost

 

·         Fullkorns bulgur eller råris (tillbehör)

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Tina den frysta spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka bort. Salta och peppra. Skär champinjonerna i skivor. Stek dem tillsammans med pressad vitlök i en stor stekpanna. Salta och peppar. Skär kasslern i tunna skivor. Lägg spenaten i botten på en smord ugnssäker form. Lägg champinjonerna och kasslern ovanpå. Bred på ett tunt lager ajvar relish. Blanda philadelphiaost, mjölk och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen över kasslern. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 min. Servera med fullkorns bulgur eller råris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0