Gott och enkelt!
Gratinerad fisk
Tillagningstid: ca 30 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg:?
Detta behövs:
· 1 pkt fisk (290 g) t ex torskfilé
· 2 krm salt
· 150 g champinjoner
· 1 burk crème bonjour cuisine t ex schalottenlök
· ½ msk vetemjöl
· ½ dl riven ost
· Krydda lite efter smak
Gör så här:
Tina fisken enligt förpackningens anvisning. Torka av den tinade fiskfilén med hushållspapper. Lägg den i en lätt smord ugnssäker form. Salta på fisken. Ansa och skiva champinjonerna. Koka upp crème bonjour cuisine, champinjonerna och vetemjölet under omrörning i en kastrull. Låt puttra ett par minuter. Fördela såsen över fisken. Strö över osten. Gratinera rätten mitt i ugnen på 225 C i 15-20 min. Servera med råris eller kokt potatis och en sallad.