Vegetariskt mums! :)
Aubergine- och tomatgratäng
Tillagningstid: ca 75 min Antal portioner: 4-6
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4,5 +
Detta behövs:
· 2 auberginer
· Örtsalt, Salt
· 5 tomater
· 1 gul lök
· 3 vitlöksklyftor
· 500 g krossade tomater
· 2 lagerblad
· 1 tsk oregano
· 1 tsk basilika
· 1 tsk salt
· 1 tsk socker
· 2 dl svarta oliver
· 250 g riven mozzarella
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skiva auberginerna tunt och dela eventuellt på mitten. Stek dem i en stor stekpanna i olivolja. Krydda med örtsalt och salt och lägg dem åt sidan. Skiva tomaterna. Varva auberginerna och tomaterna i en smord ugnsform. Hacka lök och vitlök och fräs glansigt i en kastrull. Tillsätt de krossade tomaterna, lagerblad, oregano, basilika, salt och socker. Låt såsen koka ihop ca 10 min. Lägg oliverna ovanpå auberginerna och tomaterna i formen. Bred på tomatsåsen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 1 timme. Täck med folie om gratängen får för mycket färg. Servera med en sallad.