En ny favorit!
Saffranskladdkaka med vitchoklad
Tillagningstid: ca 40 min Antal portioner: 6-8
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 5 +
Detta behövs:
· 2,5 dl socker
· 1 dl riven mandelmassa
· 2 dl vetemjöl
· 3 ägg
· 5 msk vaniljsocker
· ¼ tsk salt
· 125 g smör
· 100 g vitchoklad
· 1 påsen saffran (0,5 gram)
· Vipsgrädde (tillbehör)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, socker, salt och mandelmassa i en bunke. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffran. Tillsätt smörblandningen i bunken och rör med en elvisp. Tillsätt äggen sist och rör till en slät smet. Häll smeten i en smord springform. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min, om kakan blir för brun så täck formen med aluminiumfolie. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar. Servera kakan kall med vispad grädde.
Den måste jag ju bara testa!
Såg smarrigt ut, och smarrigt = gott..
Kanske ska passa på att bjuda hem några för lite adventsmys med denna läckerhet som överraskning..
Så får det bli!
Dieter kan man väl följa en annan månad! ;-)
herreguuuud avd gott det låter du! =)
Mmmmm, min favorit! Så jäkla gooood!