Efterrätt!
Pecanpaj
Tillagningstid: ca 65 min (plus 1 h i kylen) Antal portioner: 12 bitar
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 5 +
Detta behövs:
Deg:
· 200 g smör
· 5 dl vetemjöl
· 2 msk socker
· 1 tsk salt
· 1 ¼ dl iskallt vatten
Smeten:
· 150 g pecannötter
· 30 g smör
· 2 ägg
· 2 ½ dl mörk sirap
· 1 tsk vaniljsocker
· ¾ dl farinsocker
· 2 msk vetemjöl
· Vaniljglass (tillbehör)
Gör så här:
Börja med degen. Skär smöret i tärningar. Nyp ihop smör, mjöl, socker och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg den i plastfolie och låt vila en timme i kylen. Sätt ugnen på 150 grader. Gör smeten. Smält smöret. Vispa äggen och blanda med smör, sirap, vaniljsocker, farinsocker och vetemjöl. Tillsätt nötterna. Kavla ut degen på ett mjölat underlag och klä en pajform, ca 28 cm i diameter, med degen. Nagga med en gaffel. Häll smeten i formen och tillaga i ugnen 40 – 50 min. Servera med glass.

En liten fråga! Vad är det för pulver du äter och vart köper du det?
Det där låter verkligen himmelskt gott!! =D
Smarrigt värre! Fan jag har ju aldrig tid med att laga sådar goda saker :(
TACK för den efter-rätten = ))
Alltid kul med nya recept !!
Ha en fin dag.
Kram Helene.
Åh, ser gott ut! Samma här, han var verkligen begåvad. Min tisdag är bra (: hur är din?