Tilltugg!
Grissinistänger
Tillagningstid: ca 70 min Antal portioner: 16 st
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 5 +
Detta behövs:
· 25 g jäst
· 2 dl vatten
· ½ dl olivolja
· 2 tsk socker
· 1 tsk salt
· Ca 6 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen till en smidig del och låt jäsa 40 min. Sätt ugnen på 200 grader. Tag upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 16 lika stora delar. Rulla till fingertjocka längder, ca 25 ca långa. Lägg längderna på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på geller utan duk.

Grissimi är så gott. Ska lägga ditt recept på minnet för det lät genomförbart =)