Nyårs efterätt 2010!
Så fruktansvärt GOTT!! :)
Lingonfromage
Tillagningstid: ca 20 min (samt 6 h i kylning) Antal bitar: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 5 +
Detta behövs:
· 3 ägg
· 1 dl socker
· 2 dl rårörad lingon
· 3 dl vispgrädde
· 6 st gelatinblad
Garnering:
- 4 msk frysta/färska lingon
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Mixa lingonen till en puré. Separera äggen och vispa gulorna tillsammans med sockret till en pösig kräm. Vispa äggvitorna till hårt skum. Krama ur gelatinblanden och smält dem på mycket låg värme i en kastrull. Vispa grädden till hårt skum. Rör ner den smälta gelatinen i ägg- och sockerkrämen, rör även ner lingonpuré. Blanda även ner grädden och äggvitorna. Häll fromagesmeten i portionsformar och låt stelna i kylskåp i ca 6 timmar. Garnera formarna med lingon innan servering.
Åh så gott det såg ut och lät !!
Tack för receptet.
Ha en mysig kväll.
Kram Helene.
Åh så gott det såg ut och lät !!
Tack för receptet.
Ha en mysig kväll.
Kram Helene.
Lät spännande med lingon i en efterrätt! Ser väldigt fint och fräscht ut med färgen den får! =)
Så gott..Hoppas att din torsdag har varit en bra dag..kram
mums vad gott :)
Såg riktigt gott ut =)
Va gott!
ser gott ut! kanske borde testas :D