Film tips?
Äntligen träning igen!
En riktig fullträff!
Indisk kycklingcurry
Tillagningstid: ca 25 min (1h marinad) Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 5 +
Detta behövs:
· 1 kg kycklingfiléer
· 3 dl naturell yoghurt
· 2 gula lökar
· 4 cm färsk ingefära
· 5 vitlöksklyftor
· 4 msk olivolja
· 1 msk garam masala
· 2 tsk gurkmeja
· 1,5 tsk chilipulver
· 1 msk korianderpulver
· 1 msk spiskummin
· 1 tsk kanel
· 2 dl kokosmjölk
· Salt och svartpeppar
· 4 port råris (tillbehör)
Gör så här:
Skär kycklingen i centimeter tjocka skivor och marinera dem i yoghurt i minst en timme. Skala och hacka löken. Koka riset enligt anvisningarna. Skala och riv ingefära och vitlök på den fina sidan av rivjärnet. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Stek löken tills den blir genomskinlig men inte får färg. Tillsätt vitlöken och ingefära och stek ytterligare en stund. Blanda ner alla kryddorna och vänd runt. Lägg i den marinerade kycklingen och låt bryna en stund innan du häller över kokosmjölken. Puttra ca 15 min eller tills kycklingen är genom kokt. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och gärna en sallad.
:D
Mycket trevlig överraskning!
En gammal goding!
Bearnaisesås
Tillagningstid: ca 15 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 5 +
Detta behövs:
- 250g smör
- 3 ägg gulor
- 5 krossade vit peppar korn
- 2 msk hackad charlotten lök
- 2 msk dragon vinäger
- 5 persiljeskälkar
- 1-2 msk hackad dragon, persilja och körvel
Gör så här:
Koka ihop vinäger, lök, peppar kornen och persiljan. Reducera till hälften, smält samtidig smör i en annan kastrull.
Koka upp ett vatten bad i en större kastrull, ställ en mindre kastrull i med ägg gulorna i den större kastrullen och sila över vinäger grejerna. Ta det smälta smöret ifrån plattan.
Vispa samman äggulorna och vinägern till en jämn tjock smet. Använd mitt läget på elvispen.
Späd under vispningen med det smälta smöret i en jämt stråle, smöret 40 grader. Tag kastrullen av värmen, när såsen är tjock och slät.
Krydda med salt peppar och örter. Vispa så kryddorna blandas väl.
Måste sitta med armarna rakt ut! Vaxade nämnligen armhålorna för första gången idag! :S
Och jag kan lova att det inte var "mysigt"! Men förhoppnigsvis så är det värt det i längden! :S
Snart kommer BB hem med pizza, som blir denna veckans Fredagsmys eftersom jag inte orkar laga någon mat efter man har hållt på att vaxa sig hela dagen, man kanske inte tror det med de e ganska jobbigt, eftersom man spänner hela kroppen hela tiden för att minska smärtan! :(
Men nu e de mys som gäller! :) Hoppas ni får en jättemysig fredag ni me!!! :)
Gratis e gott! ;)
Så snygga!
En riktigt favorit!
Tzatsiki
Tillagningstid: ca 35 min Antal portioner: 2
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 5 +
Detta behövs:
· 1 gurka, grov riven
· En nypa salt
· 1 dl matlagningsyoghurt
· 2 vitlöksklyftor, pressad
· Lite svartpeppar
Gör så här:
Blanda den rivna gurkan med salt i ett durkslag och låt stå en stund. Saltet drar ut vätskan ur gurkan men pressa noga ur resterande vätska. Blanda ner övriga ingredienser och ställ i kylskåpet ca 30 min så kommer smakerna mer till sin rätt.
Rätt häftigt! :)
Oj vilka fynd...
Blått e flått!
Kolla vad snygga mina naglar kan bli! ;)
Tycker att den här blåa färgen e så himla snygg, ser lite ut som jeans blå.
Jag fick den när jag var iväg på fotvård i våras, hon tyckte den var så snygg på mig och ibörjan så tänkte jag "Hmm nja så där" men nu har den växt på mig. Så nu e de inte bara tårna som blir blåa utan även fingrarna! ;)
Ville också bara visa de snygga smyckena som jag beställde från H&M! Ny kommer jag vara den snyggast assesorerade tjejen på alla framtida jul partyn! ;)
Mums...
...mums mums!!!! :) Testa?
Biff med soltorkade tomater och ratatoullie
Tillagningstid: ca 30 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: 581 kcal/portion Betyg: 4 +
Detta behövs:
Biff:
· 400 g nötfärs
· 6 soltorkade tomater
· 2 vitlöksklyftor
· 1 msk olja
· Salt, peppar och basilika
Ratatoullie:
· 100 g röd lök
· 100 g gul lök
· 3 st röda paprikor
· 300 g squash
· 100 g rotselleri
· 2 msk olja
· 2 burkar krossade tomater
· Salt, peppar och timjan
· 240 g pasta (tillbehör)
Gör så här:
Blanda färsen, finhackade tomater, pressad vitlök och kryddor i en bunke. Forma till 8 biffar. Stek i oljan. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär löken i skivor och dela på mitten. Dela paprikorna i bitar, squashen i halvmånar och rotsellerin i tärningarna. Fräs alla grönsakerna i olja i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomaterna och kryddorna. Låt koka i ca 10 min. Servera med pastan.
Galet!
Annorlunda! Testa?
Det kanske låter lite annorlunda men det e faktiskt riktig gott!
Jag lovar att det är värt att testa iaf! :)
Hör gärna av er om vad ni tycker! Om det här eller något av de andra recepten, om ni provat! :)
Tonfisk- och quinoagratäng
Tillagningstid: ca 40 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4 +
Detta behövs:
· 2 dl quinoa
· 1 squash
· 1 rödlök
· 1 grönt äpple
· 2 tsk curry
· Salt
· 2 burkar tonfisk
· 100 g riven ost
· ¾ dl chilisås
· 8 droppar tabasco
· 2,5 dl créme fraiche
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Koka quinoa enligt förpackningen och bred ut i en smord ugnsform. Skär squash och lök i tunna skivor. Skär äpplet i små tärningar. Stek grönsakerna i olja i en stekpanna. Strö över currys och lite salt. Låt fräsa i några minuter. Lägg grönsakerna på quinoan och fördela tonfisken ovanpå. Blanda crème fraiche, osten, chilisås och tabasco. Bred blandningen över tonfisken. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
Tråkigt höstväder...
Det blev bara en liten snabb vända ner på Krusenstiernaska gården, där dom hade skördedag, vilket var en besvikelse i mina ögon. Jättelitet och de sålde bara äpplen och lotter! :( Inte vad jag hade förväntat mig iaf! :(
Sen åkte vi och handlade lite mat.
Nej nu ska jag väcka BB som somnat o soffan, så söt! :) Så ska vi börja laga kvällsmaten! Idag blir det en variant på Tonfiskgratäng! :) Mums! Lägger nog upp receptet ikväll! Kika in då! :)
Nu bjuder jag på en, tycker jag själv, väldigt fin höst bild som jag fixat lite mer i PS! :) Bye bye...
Lördags fikamys!
Äppelkaka med marängtäcke
Tillagningstid: ca 45 min Antal bitar: 8-10
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4,5 +
Detta behövs:
Äppelkaka:
· 3 st äggulor
· 1 ägg
· 100 g riven mandelmassa
· 2 dl strösocker
· 50 g smör
· 2,5 dl vetemjöl
· 1,5 tsk bakpulver
· 2 äpplen
Marängtäcke:
· 3 st äggvitor
· 1,5 dl strösocker
· Vispgrädde (tillbehör)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en springform. Dela 3 ägg i gulor och vitor. Vispa ihop gulorna med det hela ägget, sockret och mandelmassan tills det blivit vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Rör sist ner smöret. Häll smeten i formen. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Tryck försiktigt ner äpplena i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum. Häll försiktigt ner sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten blir lite glansig. Ta ut kakan när den är färdig och klicka genast på marängsmeten. Sätt försiktigt in kakan i ugnen igen och grädda i ytterligare ca 15 min. Servera kakan med vispad grädde.
Och efter dagens träningspass, Core, så e de inte så "farligt" att unna sig lite! ;P
Veckans fredags mys!
Kinesisk köttfärsröra i pitabröd
Tillagningstid: ca 20 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4,5 +
Detta behövs:
· 1 gul lök
· 300 g vitkål
· 100 g champinjoner
· 300 g köttfärs
· 1 köttbuljongtärning
· 1 tsk soja
· 50 g solrosskott
· 6 pitabröd
· 1 dl crème fraiche
· 2 msk sweet chilisås
· Salt och peppar
Gör så här:
Skala, halvera och skiva löken. Skär vitkålen i strimlor och skär champinjonerna i skivor. Fräs alla grönsaker i en stor stekpanna tills de blir lite mjuka. Lägg grönsakerna åt sidan. Stek köttfärsen några minuter och smula över köttbuljongen. Krydda med lite salt och peppar. Tillsätt grönsakerna och häl över sojan och avsluta med att röra ner solrosskotten. Värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda ihop crème fraichen och sweet chilisåsen till en sås. Fyll pitabröden med köttfärsröran och servera med såsen.
Sugen på lax?
Lax och zucchini pasta
Tillagningstid: ca 15 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 3 +
Detta behövs:
· 250 g pasta, fullkorn
· 1 st zucchini, strimmlad
· 1 st gul lök, hackad
· 2,5 dl matlagningsgrädde
· 150 g kallrökt lax, strimmlad
· 2 msk dill, hackad
· 1 tsk citron saft
· 1 krm svartpeppar
· 1 nypa salt
Gör så här:
Koka pastan. Mjukfräs zucchini och lök i lite smör i en kastrull. Tillsätt grädden och smaksätt med dill, citron, peppar och salt. Blanda försiktigt ner laxstrimlorna i såsen. Servera med en sallad.
Karate Kid!
Full rulle!
Ja den här dagen kommer att gå i ett, vilket jag tycker e en bra sak! :)
Började med en morron prommis, och "tyvärr" så har det snöat här nere i natt vilket betydde att det var mulet.
Så tyvärr fick ni inte en bild på den underbara soluppgången över vattnet vid Ölandsbron, där min promenadrunda går. Men jag tog det här kortet iaf, så ni får se hur vackert det är. Det ni ser i horisonten är Öland! :)
Sen har jag varit och dansat lite på gymmet vid lunch. Sprang en snabbis på stan och utförde några ärenden.
Nu sitter jag i soffan och "slänger" in ett blogg inlägg efter jag ätit!
Och ikväll så blir det ännu ett träningspass med min härliga PN grupp, PreNet min viktminskning-/livsstilsförändrings grupp! :) Jag tror det blir Indoor Walking för mig ikväll, måste bättra på min kondis lite, går ju ganska mycket på gymmet själv så kondisen e nog de ja behöver hjälp med just nu! :)
Hur är vädret hos er? Har ni fått någon snö?
Trisst dag....
Mysig em!
Ser de inte helt underbart smaskigt ut? :)
Och det var det oxå! ;) Fast jag tog bara en! Försöker ju faktiskt tänka på vikten! ;) hihi..
Sen åkte jag å hämtade BB från sitt jobb. Och hämtade upp en springform som jag fått låna av söta Ina! :)
Tänkter försöka baka en äppelkaka till helgen kanske! :)
Sen delade jag å BB på en Viking Kebab, som vanligt en gång i veckan, och kollade på de nya avsnitten av Weeds, House och CSI Las Vegas! En underbar avslutning på en härlig tisdag! :)
Vad har ni hittat på idag då?
Mätning nr 3!
Och vågen landade på -5,3 kg sedan första vägningen/ mätningen! :) Jag är mycket nöjd!
Och nu ska jag skriva matdagbok de närmsta två veckorna innan nästa vägning så att vi kanske kan få igång fett förbränningen ännu lite mer! Bara positivt enligt min mening! ;)
Strax är det dags att fara iväg på min massage hos underbara Carolina! :)
Det ska bli så skönt! Har längtat i flera veckor nu! :)
Ikväll blir det mys me BB, dela på en Viking Kebab och kolla på nya avsnittet av Weeds! :)
Bye bye...
Testar mobil blogga! Skulle bara testa om...
Testar mobil blogga! Skulle bara testa om de gick! :) Sitter hemma å har nyss druckit mitt morron kaffe. Blev tyvärr ingen prommis idag, var tvungen att köra bb till jobbet så ja kunde låna bilen! Ska på massage efter lunch! :D Så tyvärr blev de ingen fin bild på soluppgången vid ölandsbron! :( Får bli en annan gång! Men ja skickar med en lite mer somrig bild på Västerås, när vi åkte helikopter i somras! :) Bye bye...
Torsk på ett nytt sätt! :)
Asiatisk torsk
Tillagningstid: ca 35 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: 515 kcal/portion Betyg: 4,5 +
Detta behövs:
· 500 g torskfilé
· 2 msk rapsolja
· 2 msk soja
· 1 tsk ingefära
· 2 tsk farin brun
· 1 klyfta vitlök
· 1 tsk limeskal
· 2 tsk limejuice
· 500 g broccoli
· 5 morötter
· Salt och peppar
· 4 port ris (tillbehör)
Gör så här:
Skär den något tinade fisken i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform. Blanda olja, soja, ingefära, brun farin, pressad vitlök och limeskal och häll över fisken. Stek i ugnen, 225 grader i 20 min. Pressa sedan över limejuicen. Koka riset enligt förpackningen. Dela grönsakerna i mindre delar och förväll en liten stund. Stek sedan grönsakerna i olja i en stekpanna tills de blivit lite mjuka och fått lite färg, krydda med lite salt och peppar. Servera fisken och grönsakerna med riset.
Älskar den här underbara hösten!
Det var helt underbart att ta min morron prommis idag! Solen höll precis på att gå upp, det var så där krispig kyla och underbar frisk luft. Jag går min runda förbi vattnet lite under Ölandsbron, och att se solen komma upp och glänsa gyllene i vattnet och skymta Öland i horisonten var en helt magisk känsla en måndag morron som denna! Jag får ta med mig kameran imorron och hoppas på att det är lika vackert då, så får ni se vad jag menar! :)
Älskar ju faktiskt hösten så länge vädret är så fint som det har varit de senaste dagarna! Om det regnar och blåser så får de gärna va, men om det är lite kyligt och solen skiner så får gärna hösten vara länge! :)
Och på mina promenader kommer ju alltid min kära iShuffel med, som jag fick av BB i 25års present! :) Jag älskar att lyssna på böcker när jag promenerar, det känns som om man kan gå hur länge som helst när man har en bra bok att lyssna på, man vill liksom inte gå in för då måste man ju sluta lyssna, och man vill ju bara veta lite mer om vad som händer! ;)
Och just nu så tipsar jag om den här boken: Smuts av Katarina Wennstam. Den är verkligen kanon! :)
Vad är era bästa tips när vi promenerar? Eller har ni några bra bok tips att dela med er av?
Trött och slut!
Riktigt fredagsmys!
Krämig lax- och baconpasta
Tillagningstid: ca 20 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4,5 +
Detta behövs:
· 4 port pasta
· 4 lax filéer
· Salt och peppar
· 1 pkt bacon
· 2 vitlöksklyftor
· ½ dl vitt vin
· 250 g grädde
· 4 msk crème fraiche
· Hackad persilja
Gör så här:
Koka pastan al dente. Skär laxen i kuber och stek dem gyllenbruna, krydda med salt och peppar. Skär bacon i mindre bitar och knaperstek i het stekpanna. Hacka vitlöken fint och koka den tillsammans med grädden och vinet i ca 5 min i en kastrull som rymmer alla ingredienser. Rör ner crème fraichen och krydda med salt och peppar. Blanda försiktigt ner pasta, lax och bacon i kastrullen och låt allt bli varmt. Smaka av med persilja och eventuellt mer salt och peppar.
Följ mig gärna!! :)
Dagens gröna!
Nyss mumsat i mig denna goda rätt, så nu sitter jag mätt i soffan å väntar på att kaffet ska rinna ner i bryggaren. Ny smak inhandlad i dag på Gerdas, Irish Cream, hoppas den smakar lika gott som den luktar! :)
Detta recept ska ni verkligen testa om ni vill ha en variant på traditionell lasagne! MUMS!! :)
Kesolasagne med spenat
Tillagningstid: ca 40 min Antal portioner: 6
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4 +
Detta behövs:
· 1 gul lök
· 2 vitlöksklyftor
· 1 msk olja
· 2 burkar krossade tomater, á 400 g
· 600 g fryat, tinad bladspenat
· 2 tsk salt
· 2 krm svartpeppar
· 1 msk chilipulver
· 500 g keso
· 12 st lasagneplattor
· 2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i en stor kastrull tills löken blivit mjuk. Häll i de krossade tomaterna och låt koka 4-5 min. Blanda i spenaten och låt koka ytterligare 2-3 min. Krydda med salt, peppar och chilipulver. Ta kastrullen från plattan och rör ner keso. Varva tomatröran med lasagneplattorna i en smord ugnssäker form börja och avsluta med ett tunt lager röra. Toppa med osten och tillaga i ugnen ca 30 min. Servera med sallad.
Gårdagens mumsiga middag!
Jag lovar att detta kassler receptet kommer ni att älska! Även om ni kanske inte är super förtjusta i spenat så kommer ni att gilla det här!! :) Prova vet ja! ;)
Spenat- och kasslergratäng
Tillagningstid: ca 35 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4 +
Detta behövs:
· 400 g fryst bladspenat
· Salt och svartpeppar
· 250 g champinjoner
· 2 vitlöksklyftor
· 500 g kassler
· 1 dl ajvar relish
· 200 g philadelphiaost
· 3 msk mjölk
· 2 dl riven ost
· Fullkorns bulgur eller råris (tillbehör)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Tina den frysta spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka bort. Salta och peppra. Skär champinjonerna i skivor. Stek dem tillsammans med pressad vitlök i en stor stekpanna. Salta och peppar. Skär kasslern i tunna skivor. Lägg spenaten i botten på en smord ugnssäker form. Lägg champinjonerna och kasslern ovanpå. Bred på ett tunt lager ajvar relish. Blanda philadelphiaost, mjölk och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen över kasslern. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 min. Servera med fullkorns bulgur eller råris.
Lite pyssel...
Vad tycks? :) E ganska nöjd själv faktiskt!
Ny sitter jag hemma i soffan efter ett hårt pass på gymmet, lyfter skrot! Här hunnit få i min lite pulver och några tuggor av gårdagens middag, Köttfärssås och spagetti!
Nu e de slappa som gäller i någon timme innan Ina kommer och hämtar upp mig för dagens pass nr 2, Dansa Mix. Det ska bli kul! De va länge sen som vi tränade ihop och dans passen e ju alltid jättekul! :)
Ikväll blir det fotbolls TV kväll, Sverige - Holland, och då bjuds det på en halv Viking Kebab och så tror jag att jag ska ta en klunk folköl till matchen oxå! Lyxa till det ordentligt! ;)
Nej nu ska jag gå och diska lite! Bye bye...
PS. Tog lite höst bilder igår, dom kommer nog ut om en dag eller två, ska fixa å pyssla lite med dom i PS först! :)
En gammal goding i ny tappning! :)
Rotfruktsrakor med bacon och lingon
Tillagningstid: ca 20 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4 +
Detta behövs:
· 4 stora potatisar
· 3 små palsternackor
· 2 morötter
· 4 ägg
· ½ dl mjöl
· 1 pkt bacon
· Lingonsylt (tillbehör)
Gör så här:
Skala och riv rotfrukterna. Lägg dem i ett durkslag och strö på lite salt så att vätskan rinner av. Vispa ihop ägg och mjöl i en stor bunke och blanda ner de rivna rotfrukterna. Krydda med salt och peppar. Stek sedan rårakorna i en stor stekpanna med ganska mycket smör, så de inte fastnar i pannan. Platta till rårakssmeten i stekpannan så går de snabbare att steka. Knaperstek baconen i en annan stekpanna och låt dem rinna av på hushållspapper efteråt. Servera rårakorna med bacon och lingonsylt.
Mys kväll!
Vegetariskt mums! :)
Aubergine- och tomatgratäng
Tillagningstid: ca 75 min Antal portioner: 4-6
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4,5 +
Detta behövs:
· 2 auberginer
· Örtsalt, Salt
· 5 tomater
· 1 gul lök
· 3 vitlöksklyftor
· 500 g krossade tomater
· 2 lagerblad
· 1 tsk oregano
· 1 tsk basilika
· 1 tsk salt
· 1 tsk socker
· 2 dl svarta oliver
· 250 g riven mozzarella
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skiva auberginerna tunt och dela eventuellt på mitten. Stek dem i en stor stekpanna i olivolja. Krydda med örtsalt och salt och lägg dem åt sidan. Skiva tomaterna. Varva auberginerna och tomaterna i en smord ugnsform. Hacka lök och vitlök och fräs glansigt i en kastrull. Tillsätt de krossade tomaterna, lagerblad, oregano, basilika, salt och socker. Låt såsen koka ihop ca 10 min. Lägg oliverna ovanpå auberginerna och tomaterna i formen. Bred på tomatsåsen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 1 timme. Täck med folie om gratängen får för mycket färg. Servera med en sallad.
Tränings schema 2
Pass 1: Set: Reps / Vikt:
Sittande rodd 4 7 / 35 kg
Lårcurl båda benen 4 6 / 20 kg
Bänkpress 4 7 / 32 kg
Raka ryggresningar 4 8 / -
Sneda crunches boll 3 12 / -
Sidplanka 3 20s / -
Planka på boll 3 30s / -
Hade en jättetrevlig dag/kväll igår! Tack så mycket för allt mys Tilda och Mia! :)
Strax e de dags för Sumba! :) Och ikväll så är det E-Line! Och lite mys me sambon!
Receptet som jag å tjejerna åt igår kväll kommer här ovan! Riktigt mumsig vegetarisk gratäng! Värt att prova! Eller vad säger ni, Mia och Tilda? ;) Bye bye...
Härlig tisdag! :)
Mumsigt värre!!
Chokladbakelse
Tillagningstid: ca 30 min (samt en natts kylning) Antal bitar: 10
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4,5 +
Detta behövs:
· 150 g finhackade nötter (t ex cashew)
· 50 g smör
· 4 ägg
· 3 dl grädde
· 200 g philadelphiaost
· 300 g choklad, minst 70 %
· 1 msk vaniljsocker
· 4 msk socker
- Vispad grädde (tillbehör)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Klä en ugnsform, ca 23 cm i diameter, med bakplåtspapper. Finhacka nötterna, smält smöret, blanda ihop dem och fördela jämnt i botten på formen. Grädda i ugnen ca 5-10 min, tills den får en gyllenbrun färg. Smält chokladen i vattenbad. Dela äggulorna från äggvitorna och vispa vitorna till hårt skum. Vispa sedan grädden hårt i en skål för sig och vispa till sist äggulorna med osten och vaniljsocker samt socker i en tredje skål. Blanda chokladen med hälften av grädden. Vänd ner resten av grädden samt ägg- och ostblandningen och slutningen äggvitorna i blandningen. Häll chokladsmeten över nötbottnen och ställ in i kylen över natten. Servera med vispad grädde.
Ännu en måndag avklarad!
Rekommenderas starkt! :)
Imorron så kommer ett gott recept på en "Chokladbakelse"! Ska nämnligen bjuda fina Ina och hennes "gubbe" på fika! :)
Eftersom jag hoppas på ett bra resultat efter morrondagens vägning/mätning! *Kom igen minus, kom igen* ;)
Så jag håller tummarna, kikar vidare på "Biggest Loser Sverige", och lämnar er med detta goda recept ikväll iaf! :)
Spagetti med skinka och shiitakesvamp
Tillagningstid: ca 15 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg: 4,5 +
Detta behövs:
· 300 g spagetti
· 1 fin gul lök
· 100 g shiitakesvamp
· 1 msk smör
· ½ röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
· 300 g strimlad skinka
· ½ dl fryst hackad persilja
· ½ citron, skalet
Gör så här:
Koka spagettin. Skala och finhacka löken. Skär svampen i halvor. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs allt i smöret i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt skinkan och låt denna bli varm. Blanda i persilja och citronskal. Servera med spagettin.
Man e inte ungdom längre!
Men precis som titeln säger "man e inte ungdom längre"! :(
Visst, jag äter ju nästan bara pulver om dagarna och jag har inte druckigt en droppe alkohol på 4 veckor.
Men gud vad det började snurra! :S
Ändå blev det inte så mycket, men som sagt, man tål nog inte så mycket som man gjorde när man har 18-20 år! Eller e de någon 25-28 åring som inte håller med? ;)
Nja, hela dagen igår gick åt till att tycka synd om sig själv och försöka kurera sig! Men idag känner jag mig nästa som vanligt igen! ;)BB å ja har spelat golf, det går bättre och bättre, och varit å handlat! Nu ligger vi i soffan och myser lite! Snart e de dags för middag, vilket för mig blir pulver! :(
Och imorron e de en ny vecka igen! Nya tag med vikten, träningen och en massa annat skoj! :)
Hoppas ni alla har haft en kanon helg! :)
Visst e vi snygga med alla grabbarna omkring oss! ;) Jag till vänster! :)
En mycket mycket trevlig fredag!! :)
Ska snart ner till gymmet och köra pass 2, som jag lägger upp imorron tror jag. Sen en tripp till Naprapaten för att få lite ordning på ryggen, förhoppningsvis. Sen måste jag förbi systemet, har inte varit där på över en månad nu! :)
Nej nu måste jag köra igång med allt som ska hinnas med! :D
Gott och enkelt!
Gratinerad fisk
Tillagningstid: ca 30 min Antal portioner: 4
Antal kalorier: ? kcal/portion Betyg:?
Detta behövs:
· 1 pkt fisk (290 g) t ex torskfilé
· 2 krm salt
· 150 g champinjoner
· 1 burk crème bonjour cuisine t ex schalottenlök
· ½ msk vetemjöl
· ½ dl riven ost
· Krydda lite efter smak
Gör så här:
Tina fisken enligt förpackningens anvisning. Torka av den tinade fiskfilén med hushållspapper. Lägg den i en lätt smord ugnssäker form. Salta på fisken. Ansa och skiva champinjonerna. Koka upp crème bonjour cuisine, champinjonerna och vetemjölet under omrörning i en kastrull. Låt puttra ett par minuter. Fördela såsen över fisken. Strö över osten. Gratinera rätten mitt i ugnen på 225 C i 15-20 min. Servera med råris eller kokt potatis och en sallad.